Je huis opfrissen

Januari, toe aan een rustig huis na zo’n decembermaand. De boom eruit, huis weer leeg, heerlijk gevoel is dat! Laten we dan gelijk gebruik maken van dit moment om je huis op te frissen!

Wanneer de boom eruit is kopen mensen vaak weer een plant en decoratie om hun huis te vullen. Maar is dit ook echt nodig?  Volg het stappenplan met deze simpele tips om te zien dat je met weinig middelen kan zorgen voor een groots effect.

Stap 1: Sorteren is de truc!

Verzamel ál je accessoires in huis.. Zorg ervoor dat je kaarshouders, fotolijstjes, beeldjes, vazen e.d. allemaal bij elkaar opbergt zodat je meteen een overzicht hebt van welke accessoires je nog allemaal hebt. Denk ook aan kussenhoezen, vouw ze netjes op, berg ze op in een mandje en zet deze erbij. Zelf heb ik een plank in de bijkeuken hiervoor gereserveerd. Doordat alles gesorteerd bij elkaar staat kan je meteen zien wat mooi  bij elkaar past , ideaal!

Stap 2: Opgeruimd staat netjes!

In een nieuw jaar is het dan ook meteen fijn om te kijken welke accessoires je niet meer zal gebruiken, zet deze meteen in een krat om weg te geven/ verkopen zodat dit niet meer onnodig blijft staan. Meer ruimte schept lucht!

Stap 3: Keuzes maken

Wanneer je nu de relatief lege woonkamer bekijkt is het goed om te bedenken welke kleur en sfeer je wilt in huis. Welke accessoires wil je graag terug laten komen? Kies een kleur of maak gebruik van een kleurenpallet en wijk daar niet van af. Zo ontstaat er één geheel , dat zorgt voor rust.

Stap 4: Het stylen kan beginnen…

Maak groepjes van de uitgezochte accessoires. Zet de ruimte vooral niet te vol, zo vallen de mooie items veel beter op! En niet onbelangrijk, groepjes of hoekjes creëren werkt het beste met accessoires in oneven aantallen.

Geef de planten een goede plek o.b.v. wat ze nodig hebben qua licht. Ook staan de planten erg leuk in groepjes.

Voldaan gevoel

Door op deze manier even door je huis te gaan voelt het allemaal weer fris en nieuw. Ook maakt het meteen overzichtelijk waardoor je wellicht niet eens nieuwe accessoires hoeft aan te schaffen of juist heel gericht kan zoeken naar datgene wat je nog mist in huis. Wel zo duurzaam en zo bespaar je jezelf geld en bergruimte!

Herhaal dit stappenplan om je huis op te frissen elk seizoen voor een nieuwe “look en feel” aangepast op elk jaargetijde.

Veel plezier!