fbpx

Project Gezinswoning Haarlem – Weltevredenbuurt

1
2
3

Gezinswoning Haarlem – Weltevredenbuurt

Voor een stel met een tweeling van 5 jaar mocht ik aan de slag voor een interieuradvies. Ze twijfelden om te verhuizen of te gaan verbouwen, de woning is gedateerd en mag een frisse nieuwe look krijgen. De wensen van de bewoners zijn meer bergruimte en ze willen meer persoonlijkheid terug zien in hun huis. Hun woonstijl is modern, rustig en ze houden van natuurlijke materialen.

We hebben gekozen voor een strakke basis, een grijze gietvloer of een betonlook pvc. De kunststof raamkozijnen zijn gedateerd, het mooiste is om deze te vervangen maar primer en lakken is een alternatieve oplossing. De witte wanden worden vervangen voor twee grijstinten, dit maakt het zachter en er één geheel van.

In de eethoek heb ik een lange bank op maat ontworpen die helemaal doorloopt zodat er aan beide uiteinden een klep open kan voor elk kind met daarin speelgoed en knutselspullen. Met een ruime houten tafel die voor een warm contrast zorgt met de moderne basis. Boven de eetbank een mooie galerijwand van persoonlijke zwart/wit foto’s. Een grote plant scheidt de eetkamer met de zitkamer.

In de zitkamer heb ik gekozen voor een oud roze vloerkleed i.c.m. een moderne stoffen grijze hoekbank en een ronde houten salontafel. Als achterwand voor de tv wilde ik een mooie eyecatcher en heb daarom gekozen voor moderne Hongaarse punt vloerdelen die ook geschikt zijn om op de wand te bevestigen. Dit zorgt meteen voor heel veel warmte! Ik heb een tv kast op maat ontworpen met kastjes en lades voor veel opbergruimte. Aan de linkerzijde heb ik op deze kast een bio-ethanol inbouwhaard ontworpen die strak wordt mee gestuukt. Aan de rechterzijde heb ik de tv kast laten doorlopen in een gezellig leesplekje voor de kinderen, met hieronder een lade voor boekjes en speelgoed. Ideaal plekje omdat dit goed werkt met de gecreëerde trapkast.

We hebben gekozen voor een zwarte keuken met een betonlook blad. Op de korte wand een stoere brick wall met daarop hun persoonlijke oude Chinese borden voor een bijzonder contrast, dat geeft deze ruimte zoveel karakter, en dat was precies wat deze klanten wilden… Geen doorsnee huis maar echt hun thuis! Ze waren erg enthousiast over dit plan en de haard was een mooie verrassing aangezien die niet op hun lijstje stond maar deze nu wel willen.

Ik ben blij dat ik voor deze klanten een mooi plan heb kunnen maken, waardoor ze volledig achter hun keuze staan om toch te gaan verbouwen. Zodra ze een aannemer hebben gevonden gaan ze ermee aan de slag!

Beeldmateriaal: Van Manen haarden en kachels, Plantsome