Project Eengezinswoning Haarlem

1
2
3

Eengezinswoning Haarlem

Voor deze woning uit de jaren ’30 heb ik een interieurplan gemaakt, het huis is voor een gezin met twee kinderen. Doordat er gekozen is voor een uitbouw i.v.m. meer leefruimte kon de hele indeling worden aangepast. De keuken is naar de voorkant verplaatst. In de uitbouw is het zitgedeelte gekomen waar extra licht is gecreëerd door het plaatsten van een lichtstraat en openslaande deuren in een stijl die goed past bij een jaren’30 huis, hierdoor kijk je fijn uit op de tuin.

De eethoek bevindt zich tussen de keuken en het zitgedeelte. We wilden graag een gescheiden eethoek hebben in de open ruimte, daarom heeft de eethoek een andere kleur gekregen op zowel de wanden als het plafond. Hierdoor is het echt een uitnodigende knusse hoek geworden en een echte eyecatcher! Deze “vierkante” eethoek leent zich perfect voor een ronde tafel, dit hebben we gecombineerd met een op maat gemaakte eetbank, waarin 2 grote opbergladen aan beide uiteinden van de bank geopend kunnen worden. Ideaal voor een gezin, zodat er geen speelgoed in het zicht ligt.

De basis wilden we licht houden en ondanks de verschillende functies wilden we wel voor eenheid zorgen, daarom heb ik gekozen voor warme aardetinten die mooi op elkaar aansluiten. Ook zorgt kunst voor de verbinding tussen de eethoek en het zitgedeelte, door te kiezen voor dezelfde lijsten en kleuren wordt het één geheel.

In de zitkamer hebben we gekozen voor een op maat gemaakt tv-meubel, zodat ook hierin alles uit het zicht kan worden opgeborgen. Het meubel heeft een betonlook afwerking wat zorgt voor een stoere tegenhanger met de natuurlijke aardse tinten in dit interieur. Zo is deze ruimte mooi in balans!

Beeldmateriaal: Wonen&Co, Tiny Stories, Coco Flip, Marina Geckeler