Project Benedenwoning Amsterdam

1
2
3

Benedenwoning Amsterdam

Voor deze woning in Amsterdam heb ik een interieurplan gemaakt. Het gaat om een dubbele benedenwoning voor een gezin met 2 kinderen. Het huis heeft mooie karakteristieke oude elementen, zoals een erker met glas in lood en mooie paneeldeuren.

De voorkamer moest eerst worden aangepakt, hier bevindt zich het zitgedeelte. Na ons intakegesprek en het ontvangen van sfeerbeelden kon ik aan de slag met een interieuradvies, hierbij moest ik ook rekening houden met het weinige daglicht.

De kleur groen wilden ze graag zien terugkomen in hun interieur. Aangezien de bewoners onlangs een donkerblauwe bank hadden gekocht wilde ik deze kleuren verbinden. Daarom koos ik voor een warme blauwe tint op de wand met bovenin een groene baan. Dit maakt de ruimte meteen hoger. De blauwe bank tegen de blauwe wand geeft rust, wat prettig is aangezien de ruimte niet heel groot is. Houten lijsten met kunst en droogbloemen maken het huis persoonlijk. Ik heb het interieur persoonlijk afgestyled en door in dit geval minder accessoires te gebruiken en de accessoires te groeperen laat je deze beter uitkomen en creëer je meer rust. Met het toevoegen van mooie plantenpotten en hangplanten is de ruimte helemaal af.

Beelden van dit project volgen nog.

Beeldmateriaal: Ecletictrends.com, Oakfurnitureland, inrichting-huis.com,  Storytiles, Pernille Folcarelli